דלג על בר עליון
בר עליון

יוצרים מציאות

הפסטיבל הבין לאומי הראשון בישראל לסרטים שמאתגרים את תפיסת המוגבלות

צילם: שמיה לוי – מופע תיאטרון קליפה בפסטיבל ישראל 2001

עמותת שק"ל בשיתוף עם סינמטק ירושלים
בסיוע: משרד הרווחה,  עיריית ירושלים,  קרן בלוך,

הקרן לירושלים, קרן ברכה, קרן שלם

יוצרים פסטיבל בשם:

 יוצרים מציאות 
סינמטק ירושלים, 27-29 לאפריל,  2010

» יוצרים מהארץ ומהעולם מוזמנים לקחת בו חלק. המעוניינים מתבקשים לשלוח סרטים ויצירות באמצעות הטופס המצ"ב עד ה- 15 בדצמבר 2009.

"יוצרים מציאות" הינו פסטיבל חדש לסרטים המשקפים, או מציגים באור חדש, את המציאות בה חיים אנשים עם קשיי תפקוד שונים: פיזיים נפשיים, שכליים וחושיים. נציג בו את מיטב היצירה הקולנועית והטלוויזיונית, העכשווית והקלאסית, בארץ ובעולם, העוסקת באנשים המתמודדים עם קשיי תפקוד שונים.  יושם בו דגש על סרטים המתמקדים בהזדמנויות הניתנות להם להגשים את עצמם  ולהיות מעורבים בחיי התרבות והחברה בארץ ובעולם.

"יוצרים מציאות" מהווה גם מסך לעידוד הביטוי העצמי והיצירה בקרב יוצרים עם קשיי תפקוד שונים. במסגרתו יתקיימו גם דיונים מקצועיים, מפגשים, אירועים ותערוכות לחשיפת גישות מתקדמות בתחומי הבניית חייהם והעצמתם בקהילה.

באמצעות הפסטיבל והדיונים המקצועיים במהלכו, בכוונתנו לתת ביטוי לערכים המרכזיים של זכויות האדם: עצמאות, חירות, שוויון, כבוד האדם וחופש הביטוי. מטרתנו היא לשרטט תמונה רחבה של המציאות בה חיים אנשים המתקשים בתפקוד, בצורה הסותרת דימויים סטריאוטיפיים, הנפוצים כלפיהם ותפיסות חברתיות המגבילות אותם.

 » המעוניינים להירשם ולרכוש חבילות  לסרטי ואירועי הפסטיבל מתבקשים  לפנות באמצעות אתר הסינמטק : http://www.jff.org.il/  או בטלפון ל: 025654333


המעוניינים להזמין חבילות לינה בירושלים בתקופת הפסטיבל מתבקשים לפנות לאביבה מירום מנהלת האירועים בסינמטק ירושלים 
בטל: 5654347 02  או בדוא"ל: aviva@jff.org.il

 

התמונות לקוחות מתוך סרטי הטלוויזיה הקהילתית " יוצא מהכלל"של שק"ל  בשיתוף מרכזת התקשורת ויצ"ו כגן

 

עבור לתוכן העמוד