IP1
חיפוש בתוכן
חיפוש באירועים
חיפוש קטגוריות
חיפוש אנשי קשר
חיפוש תגיות
משלחת שק"ל למרוקו

חברי שק"ל יצאו החודש למשלחת במרוקו במסגרת מסע ייחודי וראשון מסוגו המחזק את הקשר החברתי בין ישראל וארצות "הסכמי אברהם", ומעצים אנשים עם מוגבלויות משתי המדינות.

המשלחת למרוקו נולדה בעקבות שותפות חברתית ייחודית ששק"ל מקדמת בחודשים האחרונים עם עמותה מקבילה ממרוקו בשם "צ'אמס טנסיפט .(Chams Tensift) "השותפות החלה במסגרת מיזם "קולנוע קהילתי" שהוקמה על ידי שק"ל בתמיכת שגרירות ארה"ב בישראל. במסגרת המיזם, קבוצות של יוצרים ערבים ויהודים עם מוגבלויות ממזרח ומערב ירושלים וממרוקו, נפגשים מידי שבוע כדי ללמוד וליצור קולנוע, להתגבש בימי כיף ולהפיק סרטים יחד. מטרות המיזם הן טיפוח יחסים חיוביים בין קהילות יוצרים מגוונות של אנשים עם מוגבלויות, ומתן הזדמנות שווה להשמיע את קולם ולקחת חלק בשיח הציבורי באמצעות המדיה החברתית.

שיאו של הפרויקט בהפקת שישה סרטים דוקומנטריים שארבעה מהם הושקו בסינמטק ירושלים במרץ האחרון במעמד שגריר ארה"ב טום ניידס, שהביע תמיכה בשיתוף הפעולה הישראלי-מרוקאי ואמר בנאומו: "מה שעשיתם בשק''ל, זה לקחת את החוק האמריקאי לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות צעד אחד קדימה ועוד יותר מזה, אתם דואגים שהם יחיו חיים של עצמאות שמשתקפים בסרטים שהם יצרו ובמוזיקה שהם שרים. וזה מה שמאפיין את שק''ל,  זה מה שאתם עושים כדי לשפר את חייהם... זהו כבוד עבורי לקחת חלק קטן בזה. בשם ארה''ב ובשם העם האמריקאי - אנו מצדיעים לעבודה של שק''ל".

חברי המשלחת נפגשו עם חברי העמותה המרוקאית במרקש, הכירו וערכו פעילות קולנועית משותפת, טיילו בשווקים של מרקש ונהנו מנופיה הציוריים ומתרבות וקולינריה מקומית. בהמשך הם ביקרו גם בעיר פס ההיסטורית בערי החוף הנהדרות קזבלנקה וראבט. בעבור רבים מחברי שק"ל מדובר בפעם הראשונה בה הם נוסעים לארץ דוברת השפה הערבית שחלקם גדלו עליה בבית ההורים, ולאורך שהותם הם יזכו גם להתחבר לקהילה היהודית המקומית של מרוקו ולטפח הבנה עמוקה יותר של מורשתם ותרומתם העשירה לחברה במרוקו.

ביקורה של המשלחת עתיד לחזק עוד יותר את שיתוף הפעולה החברתי בין ישראל למרוקו ולייצר פתח לשיתופי פעולה עתידיים במגוון תחומים נוספים. יוזמה ייחודית זו של שק"ל בנויה על הניסיון הרב של העמותה ביצירת תכניות תרבות והעשרה קהילתיים לאלפי אנשים עם מוגבלויות ממגוון האוכלוסיות: יהודים, ערבים, חילוניים ודתיים, ובשיתופי פעולה עם מוסדות יוקרתיים כדוגמת האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, הסטודיו למשחק ניסן נתיב, האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ועוד.

מנכ"ל שקל עופר דהרי: "שק"ל הבינה כבר לפני הרבה שנים שקהילת האנשים עם מוגבלויות היא חסרת גבולות, וכן את החשיבות של שיתוף ידע וניסיון עם מדינות ותרבויות אחרות. דווקא היום, כשישראל מנרמלת את היחסים עם מדינות הסכמי אברהם, שק"ל רואה חשיבות עצומה בשיתוף הפעולה עם מדינות ערב, ובהעלאת המודעות לחשיבות השילוב של אנשים עם מוגבלויות בחברה באופן חוצה גבולות ותרבויות".

שק"ל מסייעת לעשרות אלפי אנשים עם מוגבלויות מכל מגזרי החברה הישראלית, ומנפצת מחסומים רבים בתחום השילוב בשנים האחרונות. יצרנו סיפור הצלחה של שילוב אנשים עם מוגבלויות בתעסוקה בשוק החופשי: בהייטק ובחברות המובילות במשק. מערך הדיור הקהילתי של שק"ל לאנשים עם מוגבלויות הוא הגדול ביותר בישראל, ואנו מקימים ומפעילים רצף של שירותים ומערכות תמיכה בתעסוקה שיקומית ונתמכת ובמערכת החינוך המיוחד, ומפעילים מערך רחב של תכניות השכלה, תרבות ופנאי, קידום נגישות, מרכזי טיפול נפשיים-רגשיים, הכשרות מקצועיות ושיתופי פעולה בארץ ובעולם